Self care - Νοέμβριος 2019


Νοέμβριος: ο προτελευταίος μήνας του έτους. Μόλις συνειδητοποίησα πως το 2020 πλησιάζει επικίνδυνα ενώ έχω τόσα πράγματα που θέλω να προλάβω να κάνω μέσα στο 2019. Για αυτό, το καθιερωμένο μηνιαίο self-care θα περιέχει 5 ιδέες που θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις δυναμικά στα τέλη της χρονιάς, τώρα που η κούραση μάααλλον έχει αρχίσει να χτυπά την πόρτα.


ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ CAPSULE WARDROBE με την ελπίδα ότι ο κρύος καιρός θα έρθει κάποια στιγμή. Ο καιρός των Οκτώβριο ήταν μάλλον ανοιξιάτικος, οπότε τα ζεστά ρούχα δεν έχουν κάνει ακόμα το comeback τους, όμως μόλις η θερμοκρασία μέσα στον Νοέμβριο πέσει, το να βγάλω τα χειμωνιάτικα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω (ετοιμάσου για αντίστοιχο IGTV). Θέλω τόσο πολύ να μαζέψω τα κοντομάνικα και να τα αντικαταστήσω με χουχουλιάρικες μπλούζες και κασκόλ! Εξάλλου, η χειμωνιάτικη σεζόν έχει μπει για τα καλά στα μαγαζιά και η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν κάποια βασικά κομμάτια (αν έχεις κάποια καλή πρόταση για μεσάτο καφέ παλτό, ευπρόσδεκτη). Βέβαια, είναι και μια ευκαιρία να κάνω ένα ξεκαθάρισμα και στα καλοκαιρινά μου προκειμένου να ξεφορτωθώ ό,τι δεν φόρεσα φέτος (που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστώ και του χρόνου) και να αρχίσω να φτιάχνω την καλοκαιρινή capsule wardrobe μου.

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ. (Θα ήταν πράγματι δικό μου κείμενο εάν δεν περιεχόταν κάπου η οργάνωση; ) Πλέον έχουμε μάθει τη ρουτίνα μας, το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, τις βάρδιες της δουλειάς, τις ώρες των διάφορων δραστηριοτήτων μας. Επομένως, το να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα είναι πολύ ευκολότερο σε σχέση με τον Σεπτέμβρη για παράδειγμα, όπου όλα ήταν λίγο πιο φλου. Μπορεί αρχικά να μη σου μοιάζει με self-care, όμως άμεσα θα δεις πως ακολουθώντας ένα πρόγραμμα, το άγχος της καθημερινότητας καθώς και το μόνιμο ερώτημα που έχω στο μυαλό μου «τι θα κάνω μετά;» θα αποτελούν παρελθόν. Εκτός από αυτό, έχοντας κάνει μια σωστή διαχείριση του χρόνου σου, θα έχεις τη δυνατότητα όχι μόνο να προλαβαίνεις να ξεκουράζεσαι και να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου αλλά και να βάζεις άλλο λιθαράκι προς την υλοποίηση των στόχων σου. Προσωπικά με βολεύει αυτό να το κάνω ως μέρος του Κυριακάτικου reset μου, οπότε βάζω τη ζωή μου σε τάξη και δεν πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Είμαστε στην εποχή του χρόνου εκείνη, που ξεκινούν να ανεβαίνουν καινούρια έργα τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο και έχω ήδη αρχίσει το ψάξιμο για το τι θα παρακολουθήσω φέτος. Από ταινίες έχω ήδη δει το The Current War και έχω βάλει στη λίστα μου το The Hustlers και το Maleficent 2 και Ford v Ferrari. Όσον αφορά το θέατρο, έχω ξεχωρίσει τα Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!,  Του Κουτρούλη ο γάμος, Ο βαφτιστικόςτης κυρίας και Αλίμονο στους νέους. Νομίζω πως όοοοταν με το καλό ο καιρός κρυώσει και ο επιλογές για γυρουλιό θα έχουν μειωθεί, το θέατρο και το σινεμά θα είναι ιδανικές λύσεις για όταν θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας- μόνοι μας ή με δικούς μας ανθρώπους!

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. Όπως ίσως διάβασες στο blogpost σχετικά με το πώς να ξαναβρείς την χαμένη σου έμπνευση, το να δοκιμάζεις κάτι καινούριο μόνο να σε ωφελήσει μπορεί. Είτε είναι χόμπι, είτε βιβλίο, είτε σειρά (τρία ζήτω για τη σειρά της Marie Kondo παρακαλώ), είτε podcast, προσπάθησε να κάνεις κάτι διαφορετικό αυτόν τον μήνα. Σίγουρα θα σου δώσει μια κάποια αίσθηση ανανέωσης πριν να έρθουν τα Χριστούγεννα τον άλλο μήνα.

CHALLENGE. Εν όψει των τελευταίων δύο μηνών του 2019, έχεις μια πολύ καλή ευκαιρία να ολοκληρώσεις έναν ή καιπερισσότερους από τους στόχους που είχες θέσει για φέτος. Ένας από τους δικούς μου ήταν να καταγράφω καθημερινά όλα όσα σκέφτομαι (aka journaling), όμως ήταν μόνο όταν το έβαλα ως πρόκληση 30 ημερών, που το πήρα όντως στα σοβαρά (για να δεις πως τα πήγε αυτό το challenge μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αντίστοιχο post εδώ). Γενικά παρατηρώ πως μόνο όταν βάλουμε μια πρόκληση στον εαυτό μας παίρνουμε κάτι στα σοβαρά και δουλεύουμε προς την υλοποίησή του. Ίσως είναι το γνωστό παραγωγικό άγχος μπροστά στο deadline. Το σίγουρο είναι πως δίχως αυτό, δύσκολα ξεκινάω κάτι και ακόμα δυσκολότερα… το ολοκληρώνω. Ένα τέτοιο challenge μπορεί να είναι να διαβάσεις Χ βιβλία, να πίνεις 8 ποτήρια νερό τη μέρα, ή να πηγαίνεις Υ φορές στο γυμναστήριο ανά εβδομάδα και μπορεί να κρατήσει 4 μέρες, 1 εβδομάδα, ένα μήνα. Ό,τι θες εσύ. Εξατομίκευσε την πρόκλησή σου και θέσε τους δικούς σου κανόνες.

Το φετινό φθινόπωρο είναι ίσως το καλύτερο ως τώρα, με το Athenian Girl Out and About να συμπληρώνει τον πρώτο του χρόνο και εμένα να νιώθω πιο δημιουργική από ποτέ! Για αυτό, ο τρίτος φθινοπωρινός μήνας θέλω να περάσει με όσο το δυνατόν περισσότερο self-care, δημιουργία, ενθουσιασμό και λιγότερο άγχος πριν να μπούμε στον Δεκέμβριο, για τον οποίο έχω άλλα σχέδια στα σκαριά!



Τι θέλεις να κάνεις οπωσδήποτε μέσα στον Νοέμβριο για να φροντίσεις τον εαυτό σου;



xx
Share:

2 σχόλια :

  1. Εγώ αυτούς τους δύο μήνες μας μένουν ουσιαστικά θέλω να κάνω 2 πράγματα.
    1. Να εφαρμόσω στον 100% όλα αυτά για τα οποία πάλευα λίγο λίγο μέσα στη χρονιά.
    2. Να αρχίσω να οργανώνω το 2020 (αυτό πιο πολύ από Δεκέμβρη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελεια! Το οτι η χρονια τελειωνει, ειναι ενα πολυ καλο κινητρο!

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata