Δευτέρα ως Κυριακή: ένα podcast την ημέρα!


ΑΓΑΠΩ.ΤΑ.PODCASTS.
Τα podcasts έχουν αντικαταστήσει μερικώς τα playlists όσο κάνω δουλειές, όσο βρίσκομαι μέσα στα ΜΜΜ για να πάω στη σχολή αλλά και στις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο. Σίγουρα το YouTube και το Instagram θα έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά μου στη μέρα μου, όμως υπάρχουν και εκείνες οι ώρες που θες να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα και να μπορείς να έχεις μια επαφή με το περιβάλλον (δεν είναι και τόσο βολικό να χαζεύεις βιντεάκια ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύεις). Και κάπως έτσι ερωτεύτηκα τα podcasts: μικρές ή μεγάλες εκπομπές για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα, που μεταδίδονται μέσω ίντερνετ και είναι διαθέσιμες παντού και πάντα.
Σε αυτό το post θα βρεις ένα podcast για κάθε μέρα της εβδομάδας…


 ΔΕΥΤΕΡΑ. Η μέρα που οι περισσότεροι φιλοσοφούν τη ζωή προκειμένου να πάρουν την απόφαση και να σηκωθούν από το κρεβάτι για να ξεκινήσουν την εβδομάδα. Η μέρα όπου τα κίνητρα είναι πιο λίγα και από τα γκολ του Μέσι στο μουντιάλ. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο κάθε Δευτέρα ακούω το The Life Coach School Podcast. Σε κάθε επεισόδιο, η Brooke Castillo σε ταρακουνάει και σε ωθεί να βγεις από το comfort zone σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε ψυχικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτά γενικά τα έχουμε ξαναακοόυσει, όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο podcast ξεχωριστό, είναι το ότι η Brooke σου δίνει τα ακριβή βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις και δεν μιλάει στον αέρα, λέγοντας απλά «Πίστεψε στον εαυτό σου». Ένα από τα αγαπημένα μου podcasts ΜΑΚΡΑΝ.

ΤΡΙΤΗ. Έχεις πια συνειδητοποιήσει ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η εβδομάδα ξεκίνησε. Τις Τρίτες ακούω το The Fringe of it, για τη χαλαρή κουβεντούλα που κάνουν οι γλυκύτατες Olivia και Charlotte, οι οποίες έχουν χωρίσει το podcast σε τμήματα όπως τι έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα, ψώνια, φαγητό και τηλεόραση. Εναλλακτικά, ακούω το The Debrief Podcast για μια προσγείωση στη πραγματικότητα και συμβουλές για κάθε τομέα της ζωής ενός 20χρονου από τις απίθανες Stevie και Tessa. Δυστυχώς το συγκεκριμένο podcast έχει σταματήσει προσωρινά, όμως όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο acast

ΤΕΤΑΡΤΗ. Μεσοβδόμαδα συνήθως χρειάζομαι μερικά αναζωογονητικά και χαλαρωτικά vibes, οπότε το The Lavendaire Lifestyle είναι ιδανικό για τέτοια διάθεση. H Aileen Xu έχει καλεσμένους ανθρώπους που άλλοτε φοβόντουσαν να κάνουν το πρώτο βήμα ή είχαν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή ακόμα υπέφεραν από ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί να ακούγεται καταθλιπτικό, όμως αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να νικήσουν όλα αυτά τα εμπόδια και πλέον έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, είναι συγγραφείς, καλλιτέχνες κα. Είναι το podcast που σου υπενθυμίζει πως το να δημιουργήσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν δεν είναι αδύνατο αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και δουλεύεις σκληρά.

ΠΕΜΠΤΗ. Κουράγιο! Μια μέρα ακόμα και μετά Σαββατοκύριακο! Αν θες να ξεχαστείς λίγο από την κούραση που αρχίζει να γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανής, προτείνω το ξεκαρδιστικό VIEWS with David Dobrik and Jason Nash. Οι δύο youtubers κουβεντιάζουν για διάφορα περίεργα και αστεία που συμβαίνουν στη ζωή τους, τα backstage του YouTube και γενικά την ποπ κουλτούρα. Είναι ακριβώς εκείνο το podcast στο οποίο γελάω μόνη μου και όλοι με κοιτάνε, αλλά ξέρεις κάτι; Εγώ πραγματικά το διασκεδάζω και νιώθω ότι είμαι μέρος της παρέας τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Και ναι, έρχεται επιτέλους η αγαπημένη μέρα όλων μας. Είναι πια Παρασκευή και όλοι νιώθουμε ανακουφισμένοι που άλλη μια κουραστική εβδομάδα τελείωσε και θέλουμε απλώς να γίνουμε ένα με τον καναπέ και να μην κάνουμε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Σε κάτι τέτοια απογεύματα νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα το At home with... Ένα καλοδουλεμένο podcast από τις bloggers & youtubers Lilly Pebbles και Anna Newton, που κάθε εβδομάδα, παίρνουν συνέντευξη από (συνήθως γυναίκες) influencers, με τη διαφορά ότι η συνέντευξη γίνεται στο σπίτι του εκάστοτε καλεσμένου! Συζητούν αρχικά για την πορεία και την καριέρα του καθενός κι έπειτα κουβεντιάζουν για το σπίτι του: τα έπιπλα, τη διακόσμηση κλπ, με στόχο να εμπνεύσουν το κοινό, να μας συστήσουν το προσωπικό τους στιλ και πολλά πολλά ακόμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ. Το Lower your expectations με τον πολυαγαπημένο youtuber Marcus Butler και τον Matt Bentley-Viney είναι ό,τι πρέπει για ένα ήρεμο πρωινό Σαββάτου, που συνήθως μας βρίσκει με έναν καφέ ή ένα τσάι στο χέρι, ενώ προσπαθούμε να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη κάνοντας όλες εκείνες τις δουλειές που μαζεύτηκαν μέσα στην εβδομάδα και τις προορίζουμε «για το ΣΚ που θα είμαι χαλαρά». Οι δύο φίλοι συζητούν για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο του ίντερνετ, ταμπού γύρω από διασήμους και πολλά άλλα, συνήθως με την παρέα άλλων influencers.

ΚΥΡΙΑΚΗ. Είναι εκείνη η μέρα που είτε είσαι τελείως χαλαρός είτε προσπαθείς ακόμα να τελειώσεις ό,τι ξεκίνησες το Σάββατο #thestruggleisreal.  Όπως και να ΄χει, τις Κυριακές ακούω το The Minimalists Podcast, το οποίο διαρκεί μία με δύο ώρες, αναλόγως το επεισόδιο. Το καταπληκτικό ντουέτο Joshua & Ryan, συγγραφείς του βιβλίου Essential: Essays by The Minimalists και υποστηρικτές του ρεαλιστικού μινιμαλισμού με στόχο όπως λένε και οι ίδιοι «τη δημιουργία χώρου για τις πιο σημαντικές πλευρές της ζωής: υγεία, σχέσεις, πάθος, ανάπτυξη και συνεισφορά». Ακούγεται πολύ φιλοσοφημένο, όμως trust me, η συζήτησή τους είναι τόσο απλή και καθημερινή, που σε μαγνητίζει αμέσως. Εξάλλου, με την τόση αυθεντικότητά τους και τα περισσότερα από 40 εκ. downloads, δεν είναι να σου κάνει εντύπωση που βρίσκονται συχνά στο top 10 όλων των show στο Apple Podcasts.


xx




Share:
Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata