Αρβανίτσα Βοιωτίας: η τέλεια μονοήμερη!



Γειαα!! Τι κάνουμε; Εγώ νιώθω υπέροχα στην τοποθεσία: γραφείο μου, αφού εχθές πήρα μια ανάσα ανανέωσης με μια εκδρομούλα στη φύση και πιο συγκεκριμένα, στο οροπέδιο της Αρβανίτσας στον Ελικώνα, ένα μέρος το οποίο μας σύστησαν και ομολογώ πως δεν είχα ξανακούσει. 


Η Αρβανίτσα είναι ένα μικρό οροπέδιο σε υψόμετρο 1000 μέτρων κοντά στο Κυριάκι Βοιωτίας, 143χλμ μακριά από την Αθήνα και 33χλμ από τη Λειβαδιά, αποτελώντας μια πολύ καλή επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή!





Πρόκειται για μια τεράστια έκταση γρασιδιού περιτριγυρισμένης από πανύψηλα έλατα, όπου επίσης υπάρχει μια παιδική χαρά, πέτρινες βρύσες, παγκάκια και μια μικρή ταβέρνα. Ο ιδανικός προορισμός για πικ-νικ και ατελείωτο παιχνίδι! Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη και νομίζω ότι αυτό σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας αλλά και οικειότητας με το φυσικό τοπίο. 





Μπορείς ακόμη να περπατήσεις στα ορειβατικά μονοπάτια που υπάρχουν εκεί, κάτι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε λόγω του πάγου που ακόμη υπήρχε σε πολλά σημεία, καθώς πριν από μερικές μέρες το χιόνι έφτανε το 1-1,5 μέτρο…  



Αφού κάναμε κι εμείς τη βόλτα μας και απολαύσαμε τον ήλιο και τον φρέσκο αέρα του βουνού, καθίσαμε στη μοναδική ταβέρνα που υπάρχει εκεί για μεσημεριανό (Αρβανίτσα). Προτείνω να δοκιμάσεις φέτα ψητή με μέλι, τηγανιτή φορμαέλλα (τοπικό τυρί), λουκάνικο, κοντοσουβλάκι και -τελευταίο και καλύτερο- ελάφι με κουκουνάρι και δαμάσκηνα.

















Εκεί κοντά βρίσκονται επίσης τα χωριά Κυριάκι και Αγία Άννα, όπου έμαθα ότι μπορείς επίσης να φας καλά. Αν θέλεις να φας στην ταβέρνα «Αρβανίτσα», θυμήσου να κλείσεις τραπέζι, αφού ο κόσμος είναι αρκετός και ίσως δυσκολευτείς να βρεις επί τόπου κάπου να κάτσεις.

Επίσης, μόλις διάβασα στο ίντερνετ ότι τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται το  Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους και πραγματοποιούνται συναυλίες στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία ανάμεσα στα έλατα, κάτι που πιστεύω ότι θα είναι μια υπέροχη εμπειρία και νομίζω ότι θα πρέπει να προσθέσω στο ελληνικό μου bucketlist 😉



Ποιο μέρος ανακάλυψες πρόσφατα για μονοήμερη εκδρομή;



xx
Share:

2 σχόλια :

  1. Τί όμορφο μέρος! Λατρεύω ότι έχει να κάνει με φύση και... ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση!
    Ωραία πρόταση, θα την έχω υπόψιν για την επόμενη εξόρμηση μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι! Είναι ιδανικός προορισμός για μια ανοιξιάτικη μέρα! Να πας, το συστήνω ανεπιφύλακτα ;)

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata