6 Tips για roadtrip στο εξωτερικό


Εάν με ακολουθείς στο Instagram και έχεις υποστεί το ανάλογο spam θα ξέρεις ότι τον Αύγουστο, έκανα roadtrip στην Ευρώπη! Για πρώτο μεγάλο roadtrip, οι χώρες δεν ήταν και λίγες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία (στάση λίγων ωρών στη Σλοβακία), Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία!
Ακούγονται πολλά; Ναι.
Ήταν κουραστικό; Σίγουρα ναι.
Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ; ΝΑΙ. ΝΑΙ. ΝΑΙ.
Κατά τη διάρκεια των 16 εκείνων ημερών έμαθα και είδα πράγματα αρκετά πρωτόγνωρα…
Ξεκινάμε;

Πακετάρισμα Τελικά, χρειάζονται πολύ λιγότερα καλοκαιρινά ρούχα από ό,τι περίμενα. Η καλοκαιρινή ζέστη δεν είναι τόσο τραγική όσο στην Ελλάδα στις συγκεκριμένες χώρες, άσε που στη Βουδαπέστη είχε ΚΡΥΟ. Κάτι για το οποίο δεν ήμουν προετοιμασμένη, αν εξαιρέσουμε δυο πολύ λεπτά μακρυμάνικα μπλουζάκια που είχα πάρει μαζί μου (έτσι για τι καλό βρε αδερφέ). Να μην πολυλογώ, έτυχε να μένουμε κοντά σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο. Ε, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Προφανώς και πήγα για ψώνια. Βασικά θα πήγαινα είτε μου έλειπαν ρούχα είτε όχι. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο πια να ψωνίζεις μια-δυο μπλούζες και ένα παντελόνι. ;) 

Σουβενίρ Δεν χρειάζεται να είναι πάντα καρτ ποστάλ η μαγνητάκια! Τα πιο ωραία σουβενίρ είναι εκείνα που συνδέονται με αναμνήσεις. Ένα πατάκι από αυτά που βάζουν κάτω από την μπύρα ήταν το ενθύμιό μου από την διασημότερη μπυραρία στο Μόναχο. Ένα βελανίδι που έπεσε από το δέντρο λίγα εκατοστά πιο δίπλα μου και παραλίγο να μου ανοίξει το κεφάλι διάλεξα να είναι το σουβενίρ μου από τη Βουδαπέστη. Και φυσικά, κρατάω μερικά εισιτήρια, νομίσματα από ξένο συνάλλαγμα (στη φωτό είναι φιορίνια από την Ουγγαρία) και εντάξει, το παραδέχομαι, ρούχα από μάρκες που δεν κυκλοφορούν στη Ελλάδα. Απλά πράγματα.




Διαδρομή Να και κάτι πιο πρακτικό. Σε ένα τέτοιο ταξίδι, όπου οι αποστάσεις μεταξύ των προορισμών είναι μεγάλες και κάνεις μια-δύο διανυκτερεύσεις σε κάθε περιοχή, είναι καλό το οδικό κομμάτι να ξεκινάει πρωί πρωί. Και ας χάσεις μια ώρα ύπνου. Έτσι, φτάνεις στον προορισμό πιο νωρίς και προλαβαίνεις να εξερευνήσεις όσο έχει ακόμα φως. Τις πρώτες μέρες, δεν υπολογίσαμε σωστά και έτσι είδαμε το Μπάνσκο και το Βέλικο Τάρνοβο μόνο το βράδυ. :(

Ντόπιοι Αν ήταν ένα πράγμα που έμαθα και θα το θυμάμαι για πάντα, αυτό θα είναι να ρωτάς τους ντόπιους για ό,τι ψάχνεις σε φαγητό, ποτό κλπ. Δεν λέω, καλό και το TripAdvisor και μας έσωσε αρκετές φορές, όμως κάθε φορά που ρωτήσαμε ντόπιο να μας πει που να φάμε κάτι τοπικό και όχι πολύ τουριστικό, δεν μείναμε νηστικοί. Επειδή ρωτώντας πας στην πόλη. Άσχετα με το αν μιλάς ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ στον ΓΕΡΜΑΝΟ και εκείνος σου απαντάει στα ΑΓΓΛΙΚΑ. Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να συμβουλεύεσαι ντόπιους bloggers, όπως έκανα εγώ στη Βιέννη και επισκέφθηκα το ιστορικό Café Central χάρη στην Irina :) 

Café Central, Βιέννη 

Τοπική κουζίνα Σίγουρα υπήρξαν φαγητά που δεν μου άρεσαν. Αλλά πρέπει να το ρισκάρεις. Λάνγκος, σνίτσελ, μπρέτσελ, κότσι και Sachertorte (παραδοσιακή αυστριακή τούρτα με σοκολάτα) είναι λίγα από όλα αυτά που καταβρόχθισα δοκίμασα. Αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, ρώτα για άλλη μια φορά τους ντόπιους.  



        
Langos από την Ουγγαρία

Bretzel από την Αυστρία
       
      
Μέσα μεταφοράς Εάν έχεις αυτοκίνητο, ΑΣΤΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. Τα parking είναι αρκετά ακριβά ειδικά σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία, Πάρε το μετρό ή το τραμ. Και πιο γρήγορα θα φτάσεις και δεν θα ψάχνεις τα παρκόμετρα και θα δεις την πόλη χωρίς άγχος για τους άγνωστους σε εσένα δρόμους.

Αυτά από μένα!

xx













Share:
Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata