Οδηγός επιβίωσης #3: Πίσω στην πραγματικότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές


Θάλασσα, εκδρομές, χαλαρά πρωινά, μαγιό ως το καθημερινό outfit. Τελείωσαν. Ο Σεπτέμβριος έχει μπει για τα καλά και έχει έρθει πια εκείνη η δύσκολη φάση που περνάμε ΚΑΘΕ αρχή του φθινοπώρου: η επιστροφή στη ρουτίνα - #backtoreality.

Κάτι τέτοιο δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό εύκολο να γίνει αμέσως, οπότε μια μεταβατική περίοδος είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

Σε αυτόν τον οδηγό επιβίωσης (τον τρίτο κατά σειρά), θα σε βοηθήσω να επανέλθεις ομαλά από την καλοκαιρινή ραστώνη πίσω στην πραγματικότητα. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα τόσο των υλικών πραγμάτων γύρω σου όσο και του μυαλού σου – βέβαια προσωπικά χρειάζομαι το δεύτερο περισσότερο.

Αυτό το blogpost συνοδεύεται και από βίντεο, το οποίο θα ανέβει το Σάββατο στο IGTV του Instagram μου 😉



Η βαλίτσα. Πολλοί αφήνουν τη βαλίτσα των διακοπών σε μια άκρη του σπιτιού ώσπου τελικά να βαρεθούν να σκοντάφτουν πάνω της. Ίσως ανήκεις και εσύ σε αυτούς. Εγώ, ως κλασικός αιγόκερως, αδυνατώ να τη βλέπω έτσι, επομένως την τακτοποιώ την ίδια μέρα ή την επομένη της επιστροφής από το ταξίδι - #perfectionist. Άδειασε, λοιπόν τη βαλίτσα σου, καθάρισέ την στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της για μελλοντική χρήση και αποθήκευσέ την. Τακτοποίησε ακόμη τα περιεχόμενά της και αν χρειαστεί σιδέρωσε όσα ρούχα δεν φορέθηκαν και έκαναν απλώς το ταξίδι για να τσαλακωθούν (αν ακολούθησες το 10x10 challenge δεν θα είναι πολλά ) . Εννοείται ότι τα φορεμένα ρούχα έχουν μπει για πλύσιμο εεε!!! Μαζί με τη βαλίτσα, άδειασε τόσο την τσάντα όσο και το πορτοφόλι σου από όλη τη σαβούρα που έχει ΣΙΓΟΥΡΑ μαζευτεί εκεί μέσα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Μιλάω από προσωπική εμπειρία; Πιθανότατα.

Χαρτί και μολύβι. Ώρα να οργανωθείς. Φτιάξε το πλάνο του μήνα και σημείωσε τα ραντεβού, τα γενέθλια, τις γιορτές και ό,τι άλλο είναι προκαθορισμένο στο πρόγραμμά σου. Μετά, κάνε ένα braindump και μετάφερε στο χαρτί όλα όσα σου λέει η φωνούλα μέσα σου ότι πρέπει να κάνεις. Κατάταξέ τα με σειρά σημαντικότητας και όρισε πότε θα κάνεις το καθετί, οργανώνοντας έτσι τις επόμενες εβδομάδες. Αν υπάρχουν πράγματα που ήθελες να κάνεις ήδη από πριν φύγεις για διακοπές, ξεκίνα με αυτά και έπειτα συνέχισε με ό,τι νέο έχει προκύψει στο μεταξύ. Ακόμη, επισκέψου ξανά τους στόχους που είχες θέσει στην αρχή της χρονιάς ή/και που είχες κατανείμει για αυτόν τον μήνα και  δρομολόγησέ τους ώστε να τους υλοποιήσεις.

Ηλεκτρονικά. Δες τα email που έχουν μαζευτεί μέσα σε αυτό το διάστημα στο inbox σου. Μην χάσεις χρόνο ανοίγοντας εκείνα που φαίνονται spam, διαφημιστικά ή πολύ απλά ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. Επιπλέον, μετάφερε τις φωτογραφίες από το κινητό ή/και την κάμερά σου στον υπολογιστή και κάνε ένα ξεκαθάρισμα των κουνημένων, κατά λάθος, θολών και γενικά ανούσιων λήψεων - #personalexperience.

Μείνε μέσα. Μην κανονίσεις τίποτα που να περιλαμβάνει την έξοδό σου από το σπίτι για τις πρώτες μέρες του comeback σου. Μείνε μέσα και οργάνωσε τη ζωή και το μυαλό σου. Κάνε τα παραπάνω και κλείσε τις υποχρεώσεις σου. Πες μερικά "όχι" σε πράγματα που σου ζητούν να κάνεις πριν καλά καλά επιστρέψεις στην καθημερικότητά σου και κέρδισε λίγο χρόνο. Είναι, άλλωστε, και μια ευκαιρία για το σεπτεμβριανό σου self-care, κάτι που σίγουρα χρειάζεσαι προκειμένου να ηρεμήσεις και να μπεις σε σειρά. Όπως αναφέρω και στο self-care blogpost του μήνα, προσπάθησε να βρεις ξανά το ωράριο ύπνο σου και να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Αποτοξίνωση. Εκτός από το κρεβάτι μου, αυτό που μου λείπει πολύ στις διακοπές είναι το σπιτικό φαγητό. Και μπορεί να φάγαμε καλά τόσο στην Αμοργό όσο και στη Σύρο (το blogpost για το καλύτερο συριανό φαγητό πλησιάζει), όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με το πραγματικά σπιτικό φαγητό. Για αυτό, θα σου επιτρέψω να βγεις και να πας για τα απαραίτητα ψώνια για να μπορέσεις να μαγειρέψεις κάτι σπιτικό και προ πάντων υγιεινό. Εκτός από την αποτοξίνωση από το έτοιμο φαγητό, κάνε μια αποχή και από το αλκοόλ – δεν ξέρω για εσένα, όμως εγώ τη χρειάστηκα και με το παραπάνω. Ουπς.

Μπες στον ρυθμό σου. Αφού πια νιώσεις ότι έχεις κλείσει όσον αφορά τις μέρες που χρειάζεται να μείνεις σπίτι για να αναδιοργανωθείς, ξεκίνα σιγά σιγά να κάνεις όλες τις κλασικές σου εξωτερικές δουλειές. Για εμένα, αυτή ήταν το γυμναστήριο, μια εμπειρία αρκετά επίπονη ομολογώ μετά από τόσο καιρό αποχής. Αν σου φαίνεται βουνό η όλη διαδικασία της επιστροφής στο γυμναστήριο και όχι μόνο, να θυμάσαι ότι η αρχή είναι πάντα δύσκολη και είναι μια φάση που πρέπει να περάσουμε πριν να επανέλθουμε. Άπαξ και αρχίσεις, όμως, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, θα δεις ότι τα εμπόδια μεταξύ αυτού και του εαυτού σου όλο και θα μειώνονται και θα ξαναμπείς στον ρυθμό σου πριν καν το καταλάβεις. Απλώς πρέπει να κάνεις την αρχή.

Πίσω στη δουλειά. Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να σε κατατοπίσω ιδιαίτερα, αφού είναι κάτι όπου το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προγραμματίσεις από πριν τη λίστα με τα to-dos σου. Αν πάλι, σαν εμένα, σπουδάζεις, θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για το ξεκίνημα του νέου εξαμήνου εδώ (με ευχαριστείς αργότερα). 

Ακολούθησέ με στο Instagram για να δεις το αντίστοιχο IGTV που θα ανέβει το Σάββατο!!

Έτοιμοι για το φθινόπωρο;



xx
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata