Τα 6 καλύτερα σημεία για καλοφαγάδες στη Σύρο 😋

Το φαγητό είναι ευτυχία. Και όταν είσαι στις διακοπές σου και τρέχεις όλη μέρα μέσα στο λιοπύρι για να προλάβεις να δεις όλα τα αξιοθέατα μέσα στις μέρες που έχεις, το σίγουρο είναι ότι θέλεις τουλάχιστον να φας ποιοτικά.

Για αυτό, όπως έχω υποσχεθεί σε αυτό και αυτό το blogpost, συγκέντρωσα τα μέρη με το καλύτερο φαγητό που δοκίμασα στη Σύρο μέσα στις λίγες μέρες που πέρασα εκεί 😋

Προζύμι, Ερμούπολη: Για πρωινό, η καλύτερη επιλογή είναι ο φούρνος «Προζύμι». Εκεί, θα βρεις μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς και πίτες (δοκιμάσαμε την πίτα του μπαξέ με χορταρικά, την πρασόπιτα και την τυρόπιτα). Αν δεις ουρά, μην αποθαρυνθείς. Το σέρβις είναι γρήγορο και ό,τι κι αν δοκιμάσεις θα σε ανταμείψει.

Αρχονταρίκι της Μαρίτσας, Ερμούπολη: Ήταν το πρώτο μέρος που καθίσαμε για φαγητό όταν φτάσαμε στο νησί και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δοκιμάσαμε γιουβετσάδα στο μαντέμι, κολοκυθοκεφτέδες, αρνί με δεντρολίβανο και θυμάρι και τη νοστιμότερη μαραθοπιτα που βρήκαμε σε όλες μας τις διακοπές.



Λιλής, Άνω Σύρος: Είναι η ταβέρνα στην οποία έπαιζε μουσική ο Μ. Βαμβακάρης και γι’ αυτό η διακόσμηση θυμίζει την εποχή εκείνη. Μάλιστα, το μουσείο του Βαμβακάρη βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω. Ξετρελαθήκαμε με το ριγανάτο μοσχάρι και τη μελιτζάνα σε πήλινο τα οποία εξαφανίσαμε αμέσως, ενώ απολαμβάναμε τη  θέα της Ερμούπολης.


   
Πλακόστρωτο, Σαν Μιχάλη: Ένα όμορφο ταβερνάκι στο βόρειο χωριό Σαν Μιχάλη, από όπου βλέπεις ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί με θέα την Κύθνο (αν ξέρω καλή γεωγραφία). Μας άρεσαν πολύ η φέτα με φύλλο και μέλι, το πάντρεμα κρεατικών, οι κολοκυθοκεφτέδες και οι κυκλαδίτικοι κεφτέδες 😊. Ο μόνος τρόπος να κάτσεις στο μαγαζί είναι να έχεις κάνει κράτηση, κατά προτίμηση μια μέρα πριν.



Δύο τζιτζίκια στα αρμυρίκια, Κίνι: Άλλο ένα σημείο για να δεις ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, αυτή τη φορά δίπλα στη θάλασσα. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε στην παραλία το απογευματινό μας μπάνιο και έπειτα να απολαύσουμε τη δύση του ηλίου μέσα στη θάλασσα αλλά και μια καταπληκτική γαριδομακαρονάδα! Και εδώ, θα χρειαστεί να κάνεις κράτηση πριν να πας. 

Στέλλας, Ερμούπολη: Και για τέλος, το γλυκό! Πάνω στην πλατεία Μιαούλη θα φας πεντανόστιμους λουκουμάδες με μέλι ή οτιδήποτε άλλο θες καθώς και γλυκά ταψιού ημέρας. Να πας να δεις και το εσωτερικό του, που έχει βίντατζ διακόσμηση εεε!!!



xx
Share:

2 σχόλια :

  1. Αχ, φοβερή η Σύρος <3
    Και τα Βαπόρια είναι πολύ καλή επιλογή, για μπάνιο-βόλτα-γλυκό-καφέ-ποτό-φαγητό & διαμονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata