Το 100ο blogpost!!! 🎉🎊

Δεν το πιστεύω ότι έφτασα στα 100 blogposts!! 😃🎉

Ωραίο νούμερο, εεε;;;

Αντί να το αφιερώσω σε ένα από τα γνωστά θέματα για τα οποία μιλάμε εδώ, σκέφτηκα να το κάνω ξεχωριστό και να το αφιερώσω σε ΕΣΆΣ!! Εσάς που με στηρίζετε και μου δίνετε κίνητρο να συνεχίσω! 🥰

Για αυτό, συγκέντρωσα μερικές ερωτήσεις από την ομάδα μας στο Facebook αλλά και από το Instagram, και θα τις απαντήσω σήμερα εδώ! 👇




Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις τον λογαριασμό στο Instagram και το blog σου; 



Αυτές οι δύο ερωτήσεις ήταν ξεχωριστές, όμως τις συγχώνευσα, αφού η ιστορία του ενός δένει με την ιστορία του άλλου. 👇

Η ιδέα του να αρχίσω ένα blog μου μπήκε στο μυαλό στα 16-17 μου, όταν είχα πρωτοξεκινήσει με το bullet journaling και είχα μόλις γνωρίσει τον κόσμο του blogging. Ωστόσο, καθώς ήμουν στο Λύκειο και δεν είχα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με κάτι πέρα από το διάβασμα (#Πανελλήνιες), αποφάσισα να περιμένω ώσπου να τελειώσω με τις εξετάσεις μου και να ξεκινήσω το blogging ούσα πια φοιτήτρια. Κι έτσι έγινε, αφού μετά το τελευταίο μάθημα γύρισα σπίτι και έφτιαξα τον λογαριασμό μου στο Instagram (λεγόταν ray of joy και μετονομάστηκε σε Athenian Girl Out and About). 

Αφού απέκτησα αυτοπεποίθηση στην φωτογραφία και το γράψιμο και μετά από πολλές δεύτερες σκέψεις, έκανα τελικά την αρχή στο blog μου στις 17 Σεπτεμβρίου 2018! Η γνωριμία του με τον κόσμο έγινε με το blogpostΜάνα, θα γίνω blogger!” το οποίο μέχρι και σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. 😇

Παρόλο που αρχικά έγραφα για ταταξίδια μου και την εξερεύνηση της πολυαγαπημένης μου Αθήνας, παρατήρησα ότι προτιμούσα να μοιράζομαι την καθημερινότητά μου, τα struggles της φοιτητικής ζωής αλλά και την αυτοβελτίωση, για την οποία μαθαίνω συνεχώς τα τελευταία 5 χρόνια, μέσα από άρθρα, βίντεο, podcasts κλπ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όλα πήραν τον δρόμο τους ⭐



Έχεις σκεφτείς να ανοίξεις YouTube κανάλι; Ως life coach για παράδειγμα.


Καταρχάς, η ιδέα του life coaching είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να δείτε από εμένα. Εξάλλου, τελειώνω τη Διαιτολογία, επομένως κατά κάποιον τρόπο θα είμαι coach των ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν υγιεινών διατροφικών συνηθειών. 😉

Ως διαιτολόγος, δεν αποκλείω την ιδέα να ξεκινήσω κανάλι στο YouTube ή κάποιο podcast. Αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν πλάνο είναι αφού στήσω την επιχείρησή μου και βρω τα πατήματά μου, να ανοιχτώ και προς νέα κανάλια επικοινωνίας (YouTube/podcast) ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την αγορά (δυστυχώς τα pocasts στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστά προς το παρόν, όμως θα το λάτρευα αν είχα ένα).



Πώς εμπνέεσαι και οργανώνεις τα blogposts σου;


Έχω ένα τετράδιο αφιερωμένο μόνο στο blog, όπου καταγράφω κάθε ιδέα που μου έρχεται! Η έμπνευσή μου προέρχεται από την καθημερινή μου ζωή, από τα βιβλία που διαβάζω, τα podcasts που ακούω και τα videos που βλέπω. Συχνά συγκεντρώνω γνώσεις και συμβουλές από τις παραπάνω πηγές και όταν πια μαζευτούν αρκετές πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τις μετατρέπω σε άρθρο! ⚡

Η οργάνωση των blogposts γίνεται επίσης σε αυτό το τετράδιο, όπου σημειώνω τις ημερομηνίες στις οποίες πρέπει να δημοσιεύσω (Τρίτη και Παρασκευή) και προσπαθώ να διαμοιράσω τα άρθρα που έχω στο μυαλό μου ώστε η θεματολογία να ποικίλει ανάμεσα στις δημοσιεύσεις! - #organisationfreak

(Αν θέλετε, μπορώ να κάνω ένα λεπτομερές blogpost για το πώς οργανώνω το περιεχόμενό μου 😉)



Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει ένα blog;


Ειλικρινά, αν θέλεις να το κάνεις μα φοβάσαι, θα σε συμβούλευα απλά ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙΣ. Υπάρχουν άπειρα templates για να ξεκινήσεις ή μπορείς να ξεκινήσεις με ένα που ήδη υπάρχει στο Blogger/Wordpress και να το εξατομικεύσεις. Επειδή το Internet είναι γε-μά-το από άρθρα για το πώς να ξεκινήσεις, η συμβουλή μου θα ήταν να κινηθείς με βάση μια πηγή και να προχωράς ένα βήμα τη φορά, αλλιώς θα αγχωθείς και θα χάσεις τη μαγεία της δημιουργίας. 

Πρέπει να τονίσω, πως μέσω του blogging θα αποκτήσεις πολλή αυτοπεποίθηση, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αφεθείς, να απολαύσεις την πορεία και να μην απογοητεύεσαι αν οι προβολές δεν αυξάνονται! ✌

Θα χρειαστεί αρκετός καιρός συνέπειας και ώρες ενασχόλησης τόσο με το blog όσο και με τα social media του ώστε να αποκτήσεις μια περίοπτη θέση στον χώρο, επομένως να είσαι έτοιμη για αυτό.



Τι μουσική ακούς όταν διαβάζεις;


Είμαι από αυτούς που χρειάζονται ησυχία για να δουλέψουν, επομένως η μουσική μου αποσπά την προσοχή και αποφεύγω να την βάζω! 😅 Πολύ συχνά βάζω κάποιο study with me βιντεάκι στο youtube, διότι ο background ήχος και η αίσθηση ότι κάποιος διαβάζει παράλληλα με εμένα, με βοηθά να αφοσιωθώ στο διάβασμά μου.

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, στην ομάδα Babes out and about έχουμε ένα study group στο Google Meet, όπου μπαίνουμε και διαβάζουμε παρέα, ώστε να δώσουμε ο ένας κίνητρο στον άλλο!


Ποια είναι τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου; Πώς βρίσκεις ελεύθερο χρόνο για να τα απολαύσεις;


Για να πω την αλήθεια, τα χόμπι μου είναι η φωτογραφία, το γράψιμο και η δημιουργία βίντεο και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω τη δυνατότητα να τα μοιράζομαι με τόσο κόσμο! 😍 Επίσης μου αρέσει να διαβάζω βιβλία (περισσότερα για αυτό παρακάτω) και να ακούω podcasts!

Ο ελεύθερος χρόνος προκύπτει μόνο και μόνο επειδή βάζω εγώ ένα όριο στον εαυτό μου όσον αφορά τις άλλες μου καθημερινές δραστηριότητες (π.χ. διάβασμα), ώστε να ασχοληθώ με τη δημιουργία περιεχομένου! 

Ακόμη, μου αρέσει να δημιουργώ πιο πρακτικό περιεχόμενο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε τη ζωή σας, όπως "Το υπέρτατο σχέδιο δράσης για μια επιτυχημένη εξεταστική" και το "5 Days of Decluttering Challenge"! Υπάρχουν όλα στα RESOURCES και είναι διαθέσιμα με την εισαγωγή του μυστικού κωδικού που έρχεται με το Newsletter! 🔥



Αν μπορούσες να ζήσεις σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο, ποιο μέρος θα προτιμούσες;


Αν ήταν στην Ελλάδα, τότε είτε στην Αθήνα είτε στα Τρίκαλα! Την Αθήνα επειδή έχει ατελείωτα μέρη για να επισκεφτείς, να φας και να διασκεδάσεις και τα Τρίκαλα διότι για κάποιο λόγο με κάνουν να νιώθω απίστευτα ήρεμη και χαρούμενη (δεν είμαι από εκεί, by the way).

Αν ήταν στο εξωτερικό, τότε είτε στη Βιέννη είτε στη Χαϊδελβέργη, αφού και στις δύο νιώθω πολύ οικεία (μιλάω και Γερμανικά), ενώ η ομορφιά τους είναι το κάτι άλλο 😍.

(Από τις 4 επιλογές κατάλαβες πόσο αναποφάσιστη είμαι 😅)



Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο αυτοβελτίωσης;


Θα πω το "7 συνήθειες των εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων"! Θεωρείται πια ένα από τα κλασικά και είναι γεμάτο με πρακτικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις στη ζωή σου και πραγματικά έχουν αντίκτυπο. Θα πρότεινα να το διαβάσεις 2 φορές τουλάχιστον, ώστε να το καταλάβεις καλύτερα και να μπορέσεις να το εφαρμόσεις.

Αυτή τη στιγμή ξεκινάω το Atomic Habits, το οποίο είναι best-seller και θα ενημερώσω για το πώς μου φάνηκε, αμέσως μόλις το τελειώσω! 



Έχεις στο μυαλό σου κάποια δεξιότητα ή νέα συνήθεια που θα ήθελες να κατακτήσεις αλλά δυστυχώς την αναβάλλεις;


Ναι! Και είναι το διάβασμα βιβλίων! Στο Λύκειο συνήθιζα να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία πριν πάω για ύπνο και το ίδιο και στο πρώτο έτος... Από τότε δεν έχω ξανακαταφέρει να βάλω το διάβασμα στην καθημερινότητά μου, εκτός από το καλοκαίρι, που δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω 😁!

Πλέον προσπαθώ να διαβάσω ένα κεφάλαιο πριν ξεκινήσω να μελετάω για τη σχολή, όμως συνήθως έχω τύψεις που δεν είμαι παραγωγική και τελικά δεν το κάνω... Ωστόσο το καλοκαίρι πλησιάζει και θα βρω την ευκαιρία να αρχίσω ντο διάβασμααα!!! 💪




Αυτό ήταν το 100ο blogpost του Athenian Girl Out and About! ✨

Έχω περιέργεια να δω πού θα βρισκόμαστε όταν φτάσουμε στα 200! 




Προς το παρόν, μπορείς να διαβάσεις τα ΑΓΑΠΗΜΈΝΑ μου blogposts 👇






xx



Share:

2 σχόλια :

  1. Κορίτσι μου μπράβο που έφτασες μέχρι εδώ. Εύχομαι από 100 να γίνουν 10 εκατομμύρια 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata