Παύλιανη: να γιατί έχει γίνει τόσο διάσημη! 🌲


Πάει καιρός από τότε που έγραψα τελευταία φορά για μια μονοήμερη εκδρομή. Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε λίιιγο πιο μακριά για να ανεβούμε στο βουνό Οίτη στη Φθιώτιδα και να επισκεφτούμε την Παύλιανη. Επειδή καλή και η Σύρος, καλή και η Αμοργός, αλλά θελήσαμε και λίγο βουνό βρε αδερφέ!

Η περιοχή έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή χάρη στα πανέμορφα μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος της, έργο του δραστήριου συλλόγου του χωριού.

235 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα και η βόλτα στο αισθητικό δάσος και το πάρκο αναψυχής ξεκινά. Αφότου περάσαμε τη μουσική γέφυρα και το μουσείο υδροκίνησης, ακολουθήσαμε το μονοπάτι παράλληλα και πάνω από το ποτάμι και αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως όσο πιο βαθιά στο δάσος μπαίναμε, τόσο περισσότερη δροσιά αισθανόμασταν (δώρο Θεού, αν σκεφτούμε ότι εκείνη την ώρα λίγα χιλιόμετρα μακριά, στη Λαμία, έβραζες αβγό στο πεζοδρόμιο).


Η πρώτη στάση που κάναμε ήταν στο ξέφωτο όπου υπάρχει ένα γήπεδο βόλεϊ αλλά και τραπέζι για πινγκ-πονγκ, αιώρες, καφέ και τραπέζια για πικνίκ. Φυσικά δεν γίνεται να ξεχάσω και τις κούνιες που κρέμονται από τα δέντρα τις οποίες τίμησα ιδιαιτέρως ώσπου να αρχίσουν τα παιδάκια να με κοιτάνε επίμονα περιμένοντας να κατέβω.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μέσα στα έλατα, συναντήσαμε πολλά παιχνίδια, φτιαγμένα με πολύ μεράκι και χιούμορ από τον τοπικό σύλλογο, όπως μπάσκετ, δοκό ισορροπίας, γεφυράκια γυμναστήριο, σημείο για γιόγκα και τραμπολίνο. Υπήρχε, επίσης, σπα, ξαπλώστρες δίπλα στο δροσερό νερό στο οποίο δεν τόλμησα να βουτήξω αλλά και ένα αυτοσχέδιο τζακούζι.


Η πεζοπορία στο αισθητικό δάσος δεν προσφέρει μόνο στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού αλλά και μια καταπληκτική ευκαιρία να πάρεις μια ανάσα και να ευχαριστηθείς τη φύση γύρω σου. Όταν βρεθείς εκεί, προσπάθησε να αφιερώσεις ένα λεπτό για να παρατηρήσεις το πράσινο, να νιώσεις τον φρέσκο αέρα και να αφουγκραστείς τους ήχους των φύλλων και του νερού - #nature.

Και επειδή ως γνωστόν το περπάτημα ανοίγει τη όρεξη, μπορείς να την ικανοποιήσεις αν κατευθυνθείς προς τα χωριά της Παύλιανης, όπου θα βρεις κρέας σε όλες τις μορφές του, ντόπιες χυλοπίτες και πίτες και για επιδόρπιο.. τι άλλο; Τοπικό γλυκό του κουταλιού! 😋 Και αν δεν ξέρεις τι να δοκιμάσεις, μην ανησυχείς. Ό,τι και να διαλέξεις θα είναι ΠΕ-ΝΤΑ-ΝΟ-ΣΤΙ-ΜΟ. Ξέρουν.

Είναι πράγματι υπέροχο το τι μπορεί να συμβεί όταν ο άνθρωπος δουλέψει με σεβασμό προς τη φύση: τίποτα δεν έμοιαζε με παραφωνία μέσα στο δάσος. Όλες οι δραστηριότητες προσφέρουν γέλιο σε μικρούς και μεγάλους και ειλικρινά μετανιώνω που δεν προλάβαινα να φτάσω ως το τέλος του μονοπατιού!

Έχω ήδη βάλει στα σχέδια όχι μόνο το υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομή αυτής αλλά και -γιατί όχι- να ανέβω στα 1.260 μέτρα για να δω κι εγώ τον σιδερένιο Θρόνο του Game of Thrones, που έφτιαξαν εθελοντές.

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Πάυλιανης στην ιστοσελίδα του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλιανης σε αυτό το link. 
Το Σάββατο θα ανέβει στο IGTV του Instagram μου το edit από αυτήν την εκδρομή, οπότε πήγαινε ακολούθησέ με για να μην το χάσεις! 

Υ.Γ. Τα φαγητά που δοκιμάσαμε δεν πρόλαβαν να φωτογραφηθούν για ευνόητους λόγους 😉

xx 
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata