10+1 ιδέες για self care - Ιούλιος 2019 🌞


Το καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στην ξεκούραση, στην ανανέωση και πολύ self-care (Στα ελληνικά αυτοφροντίδα; Όχι, μόνο στα αγγλικά θα το χρησιμοποιώ 😀). Συνήθως αναβάλλουμε για το καλοκαίρι όλα όσα αφορούν τα χόμπι μας, τη φροντίδα του εαυτού μας και την αναδιοργάνωση της ζωής μας. Όλα αυτά είναι μέρος του self-care, το οποίο από ότι φαίνεται δεν αφορά μόνο την απολέπιση, τις κρέμες και το καλό πεντικιούρ, αλλά οτιδήποτε κάνεις εκούσια ώστε να βελτιώσεις την πνευματική, συναισθηματική και σωματική σου υγεία. Εδώ θα βρεις 10+1 ιδέες για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου μέσα στον Ιούλιο και να αποβάλεις το άγχος του χειμώνα.


1. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ. Το αγαπημένο μου. Ξεκαθάρισε όλη τη σαβούρα που έχει μαζευτεί μέσα στην ντουλάπα, τη βιβλιοθήκη, το γραφείο και τα ράφια σου και θα νιώσεις ένα βάρος να φεύγει από πάνω σου, πίστεψέ με. Ένα άλλο μέρος στο οποίο πρέπει να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα είναι τα social σου. Κάνε unfollow όλους όσους πιστεύεις ότι δεν χρειάζεσαι να ακολουθείς και όλους εκείνους για το οποίους ειλικρινά δεν σε νοιάζει τι κάνουν με τη ζωή τους - #sorrynotsorry.

2. ΣΤΟΧΟΙ. Επισκέψου ξανά τους στόχους που είχες θέσει στην αρχή της χρονιάς και εξέτασε τι έχεις καταφέρει ως τώρα. Συχνά ξεχνάμε μερικούς ή δεν ξεκινάμε ποτέ κάποιους άλλους. Ξαναδές τους, αναθεώρησε, πρόσθεσε/αφαίρεσε κάποιους και ολοκλήρωσε τους υπόλοιπους.

3. ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ. Όπως είπα και στο blogpost σχετικά με το digital detox, θα δεις αμέσως διαφορά στην ψυχολογία σου και πιο συγκεκριμένα στο άγχος σου. Σταμάτα το scrolling και ζήσε τη στιγμή - #liveinthemoment.

4. ΒΙΒΛΙΑ. Είτε είναι λογοτεχνικά είτε εκπαιδευτικά είτε οποιοδήποτε άλλο είδος θες, το να διαβάζω βιβλία συνεπάγεται καλοκαίρι. Προφανώς και διαβάζω μέσα στον χειμώνα, όμως αυτούς τους μήνες παρατηρείται μια υπερκατανάλωση βιβλίων: στην παραλία, στο μπαλκόνι, στο κρεβάτι, στον καναπέ. Ό,τι ακριβώς χρειάζομαι για να ξεκουραστώ και να μείνω μακριά από το κινητό και το ψυγείο.

5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. (Ώρα να το παίξω κουλτουριάρα.) Κάθε καλοκαίρι πολλοί θίασοι περιοδεύουν στην Ελλάδα και ανεβάζουν τα έργα που φιλοξενούνταν σε θέατρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Βρες το πιο κοντινό φεστιβάλ, κλείσε εισιτήρια και απόλαυσε μια καλή παράσταση! Το ίδιο συμβαίνει και με τις συναυλίες, οπότε άδραξε την ευκαιρία και πήγαινε να ακούσεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη (Γιάννης Χαρούλης ftw). Και τι καλύτερο από το να πετύχεις μια παράσταση ή μια συναυλία στην περιοχή όπου έχεις πάει διακοπές! Εγώ πέτυχα τον Μαραβέγια πριν δύο χρόνια στην Πρέβεζα και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχασα την ευκαιρία. Τέλος, πολλοί δήμοι διαθέτουν θερινό σινεμά, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις όποια ταινία δεν πρόλαβες να δεις τον χειμώνα ή κάποια που θέλεις να δεις ξανά… εχμμ Avengers: Endgame.

6. ΠΡΩΙΝΟ. Είναι δεδομένο ότι το πρωινό πρέπει να είναι το καλύτερο γεύμα της ημέρας. Τώρα που έχεις πιο πολύ χρόνο, δώσε λίγη παραπάνω σημασία και περιποιήσου τον εαυτό σου με ένα διαφορετικό, πλούσιο πρωινό στο μπαλκόνι.

7. ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟ PLAYLIST ΣΟΥ. Τώρα που θέλουμε να ακούμε κάτι στην παραλία ή στο αυτοκίνητο στις μεγάλες διαδρομές των ταξιδιών, μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούρια τραγούδια, playlists και podcasts, οπότε να έχεις το νου σου για ένα αντίστοιχο blogpost αυτές τις μέρες 😊

8. ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. Δοκίμασε μια καινούρια συνταγή για κάποιο κυρίως γεύμα ή για σνακ. Έχω σημειώσει γύρω στις δέκα συνταγές του Άκη Πετρετζίκη για να δοκιμάσω και ανυπομονώ να ξεκινήσω! Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποια καινούρια δραστηριότητα ή να πας σε κάποιο café/εστιατόριο που δεν έχεις πάει ποτέ!

9. ΡΙΓΙΟΥΝΙΟΝ. Πόσο κόσμο λέμε ότι έχουμε καιρό να δούμε από κοντά και κλείνουμε το τηλέφωνο λέγοντας: να βρεθούμε κάποια στιγμή; Με τις υποχρεώσεις να έχουν λιγοστέψει, αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη για να συναντηθώ με όλα εκείνα τα άτομα με τα οποία έχουμε χαθεί. Πάρε τηλέφωνο μια φίλη που έχεις να δεις για μήνες και κανονίστε να συναντηθείτε!

10. ΝΕΡΟ. Εκείνα τα 2 λίτρα νερό την ημέρα τα πίνουμε; Εεε;; Έχε κοντά σου ένα μπουκάλι νερό και φρόντισε να ενυδατώνεσαι επαρκώς. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα. Αν θες, μπορείς να πίνεις νερό από ένα μπουκάλι ενώ έχεις ένα δεύτερο στο ψυγείο για να σε περιμένει δροσερό δροσερό όταν τελειώσεις με το πρώτο - #protip.

10+1. ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ. Ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις προκειμένου να ξεφύγεις από τους ρυθμούς και τη ζέστη της πόλης! Μια μονοήμερη με την οικογένεια με ή χωρίς φίλους, κοντά ή μακριά, σε παραλία ή σε βουνό είναι ιδανική για να πάρεις μια ανάσα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς. 


Εσύ τι θα κάνεις για να περιποιηθείς τον εαυτό σου αυτόν τον Ιούλιο;
xx
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata