Σε ΠΡΟΚΑΛΩΩΩΩΩ να πας να δεις την "Βερβερίτσα" του Νίκου Μουτσινά


Μετά από αρκετό καιρό από την τελευταία μου επίσκεψη στο θέατρο (ήταν στο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»), παρακολούθησα την παράσταση του Νίκου Μουτσινά «Βερβερίτσα» στο θέατρο Βρετάνια και τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα…




Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από τους παντρεμένους Μενέλαο Φονιά (Νίκος Μουτσινάς) και Άννα-Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού), των οποίων ο γάμος περνά κρίση. Παρακολουθούμε, λοιπόν, τις συναντήσεις με τον ψυχολόγο τους, στον οποίο διηγούνται διάφορα περιστατικά που τους έχουν φέρει σε σύγκρουση κατά και καιρούς. Ένα από αυτά είναι και το ατύχημα που είχαν όταν πηγαίνοντας στα γενέθλια της αδερφής του Μενέλαου, πάτησαν με το αυτοκίνητο μια βερβερίτσα. Το ατύχημα αυτό ακολουθεί μια ΠΟΛΥ περίεργη συνάντηση με την ιδιοκτήτρια της βερβερίτσας, Άινχουνχεν, και τις αδερφές τις: την τυφλή Άινχουνχεν, τη μουγκή Άινχουνχεν και την πολύγλωσση Άινχουνχεν.

Ο Νίκος Μουτσινάς υποδύεται έναν ρόλο στον οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει: αυτόν του μάγκα και βαρύ επιπλοποιού, κάτι που προσωπικά με ξένισε λιγάκι και πιστεύω ότι θα ταίριαζε πολύ καλύτερα σε κάποιον άλλο ηθοποιό. Η Μαρία Σολωμού ήταν καταπληκτική σε έναν ρόλο που την έχουμε ξαναδεί και αποτελεί σημείο κατατεθέν της: την τρελέγκω που θέλει να περνάει πάντα το δικό της και φτάνει τον σύζυγό της στα όριά του. Ήταν σαν να τη βλέπω ξανά ως «Κατερίνα» στη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια».

Πρέπει να παραδεχτώ ότι η υπόθεση μάλλον δημιουργήθηκε για να καλύψει το δίωρο της παράστασης, αφού ειλικρινά δεν πέρασε κανένα μήνυμα ούτε με κράτησε στην άκρη του καθίσματός μου για να μάθω τι θα γίνει στο τέλος. Ήταν απλώς μια ανάλαφρη κωμωδία, η οποία νιώθω ότι δεν μου πρόσφερε τίποτα, παρά μόνο ελάχιστα σημεία γέλιου. Επίσης, η δράση και το πιο κωμικό μέρος της υπόθεσης διαδραματίζονται στο δεύτερο μισό της παράστασης, κάνοντάς σε να ξεχάσεις την προηγούμενη άσκοπη μία ώρα. Τίποτα παραπάνω που να άξιζε το εισιτήριο 17-20 ευρώ (14 ευρώ το μειωμένο)…

Τελικά, η παράσταση αυτή μου φάνηκε μέτρια, καθώς θα μπορούσε να περιέχει πολύ περισσότερο (και ίσως πιο ποιοτικό) χιούμορ, ενώ το εισιτήριο θα μπορούσε να γίνει πιο φτηνό. Δεν ξέρω εάν θα είχε γίνει τόσο μεγάλος σάλος εάν ο Μουτσινάς δεν έκανε επιτυχία στην τηλεόραση. Υποθέτω ότι εάν το επιχειρημα γινόταν σε μια εποχή πριν το «Για την παρέα» με πρωταγωνιστή τον ίδιο ή από άλλον ηθοποιό δεν θα συζητιόταν τόσο πολύ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είμαι κριτικός θεάτρου, όμως δεν νομίζω ότι θα το πρότεινα σε κάποιον που θέλει να απολαύσει μια ποιοτική θεατρική παράσταση. Συγγνώμη, Νίκο.


Ποια θεατρική παράσταση είδες πρόσφατα;



xx
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata