Οι 5 καλύτερες συμβουλές που έδωσαν ποτέ


Μέσα στην όλη ταραχή της εξεταστικής, ως κλασικό φυτό βρίσκομαι σε μια κάποια αγχώδη κατάσταση, ομολογώ. Και αυτό δεν αφορά το πώς θα καταφέρω να βγάλω την ύλη των μαθημάτων. Αυτό το ξέρω και μάλιστα το έχω αναλύσει σε αυτό το post περί επιβίωσης κατά την εξεταστική περίοδο. Αυτό που με αγχώνει είναι η τελειομανία μου, η οποία δεν επιτρέπει για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να αφήσω μια παράγραφο λιγότερο διαβασμένη σε σχέση με μια άλλη ή ακόμα να πάω βόλτα για πάνω από 2 ώρες. Έχεις διάβασμαααααα…

Και εδώ έρχονται όλοι γύρω μου να μου πουν το τετριμμένο: Μην αγχώνεσαι.

Εντάξει παιδιά! Τώρα που μου το είπατε, όλα καλά! Δεν είμαι αγχωμένη πια!

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Τελεία και παύλα ._

Σε αντίθεση με αυτήν την επιεικώς απαράδεκτη συμβουλή, έχουν υπάρξει άνθρωποι στη ζωή μου, οι οποίοι μου έδωσαν πραγματικά σοφές συμβουλές. Αυτές είναι που σκέφτομαι κάθε φορά που ξαφνικά όλο το σύμπαν γύρω μου καταρρέει και αυτές θέλω να μοιραστώ σήμερα. Δεν αφορούν όλες το άγχος μου, όμως με έναν τρόπο συνδέονται με αυτόν. Ελπίζω να εμπνεύσουν κι εσένα!


1.ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Ναι. Αυτό είναι που χρειάζομαι. Κάθε φορά που βλέπω τα πάντα γύρω μου να απειλούν να με καταπνίξουν, το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνω ένα βήμα πίσω. Όχι πάντα εύκολο, όμως σίγουρα απλό. Αυτό το βήμα πίσω μπορεί να σημαίνει ένα διάλλειμα (μικρό ή μεγάλο), μια προσπάθεια να δω μια κατάσταση από διαφορετική πλευρά ή ακόμα μια οπισθοχώρηση σε έναν τσακωμό. Όπως και να έχει, βοηθάει απίστευτα. Μια βαθιά ανάσα, μια βόλτα, μια αποστασιοποίηση από αυτό που με ταλαιπωρεί, πάντα δίνει τη λύση. Έχεις παρατηρήσει πως οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται όταν κάνουμε τα πιο  random πράγματα; Πόσες φορές έχω βρει τη λύση για μια άσκηση που πάλευα επί ώρες, ενώ έκανα ντουζ; Πόσες φορές έχω οργανώσει στο κεφάλι μου όλες μου τις σκέψεις και τις υποχρεώσεις πάνω στον διάδρομο του γυμναστηρίου; Πίστεψέ με, ΠΟΛΛΕΣ. Και κάθε φορά, η λύση είναι εκεί. Πάντα απλή και τόσο μα τόσο οφθαλμοφανής που κυριολεκτικά γελάω με το πώς δεν μπορούσα να το δω τόσο καιρό που παιδευόμουν τσάμπα.

2.ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙΣ BOTTOM-UP OXI TOP-BOTTOM. Αυτό σημαίνει να πράττεις με βάση αυτό που λέει η καρδιά στο μυαλό και όχι με αυτό που λέει το μυαλό στην καρδιά. Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, μιας και αν άκουγα μόνο την καρδιά, θα χάζευα όλη μέρα -βέβαια κάνοντας πράγματα που με ικανοποιούν- όμως δεν θα κατάφερνα τίποτα τελικά στη ζωή μου. Για αυτό χρειάζεται το μυαλό. Πρέπει, όμως, σε περιπτώσεις που το μυαλό μας κρατάει πίσω και νιώθουμε εγκλωβισμένοι, να ακούμε την καρδιά μας. Το ένστικτό μας. Και να κάνουμε αυτό μας λέει, χωρίς δεύτερη σκέψη (καλά, δεν θα πάω για bungee jumping, αλλά με πιάνεις νομίζω). Αυτό ακριβώς έγινε όταν είδα ότι το ιντερνετικό περιοδικό EditYourLifeMagazine ψάχνει για guest bloggers. Δεν το σκέφτηκα καν. Δεν ρώτησα κανέναν. Έστειλα κατευθείαν email και μερικές μέρες μετά δημοσιεύτηκε το πρώτο μου άρθρο στη σελίδα τους. YOLO, ναι. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μα πόσο καλά ένιωσα. Ως άνθρωπος που συνήθως προχωράει ακούγοντας τους κανόνες που του επιβάλλει το μυαλό του, αυτή η συμβουλή εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια μου, μήνες αφότου μου την είχαν δώσει. Και πήγε καλά. Πολύ καλά. Τόσο καλά, που ήδη σχεδιάζω το άρθρο του Φεβρουαρίου για το Edit Your Life Magazine.

3.ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ. Σοφό, ε; αυτή τη συμβουλή μου την έδωσε το ίδιο άτομο που έδωσε και τη συμβουλή νούμερο 2. Ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει διαφορετικά, όμως στην περίπτωσή μου, σημαίνει πως πρέπει να αναπτύσσομαι σε πολλούς τομείς και προς πολλές κατευθύνσεις. Όχι μόνο διάβασμα ούτε μόνο παρέες. Όλα σε μια ισορροπία έτσι ώστε να με κάνουν πιο δυνατή. Πιο σταθερό δέντρο. Πολλά εφόδια, από πολλές πηγές. Ασχολίες με διαφορετική θεματολογία. Εμπειρίες εκτός του comfort zone μου. Όλα αυτά που απαιτούνται για να γίνεις ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ένα γερό δέντρο με πολλές ρίζες.

4.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Αυτό μπορεί να χωριστεί σε πολλά σκέλη. Το πρώτο είναι μη με νοιάζει η γνώμη των άλλων, κάτι που ακόμη δουλεύω, όμως μπορώ να πω ότι έχω κάνει μεγάλη πρόοδο. Το δεύτερο είναι να μην προσπαθώ να τους κρατάω όλους ικανοποιημένους, τη στιγμή που η δική τους ευχαρίστηση κάνει εμένα δυσαρεστημένη. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε πάντα τα χατίρια των άλλων ούτε να είμαστε πάντα αυτοί που θα κάνουν την υποχώρηση που λέγαμε στο νούμερο 1. - εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Τρίτον, δεν χρειάζεται να προφυλάσσουμε τους γύρω μας από τα πάντα. Είμαι από τους ανθρώπους που θα μεσολαβήσουν κρυφά για να μη φάει τα μούτρα της η κολλητή και που πάντα προσπαθώ να ξελασπώσω τους άλλους από δύσκολες καταστάσεις, κάτι που μου επιβαρύνει την ψυχολογία λες και το πρόβλημα είναι δικό μου. Φυσικά και θα είμαστε καλοί φίλοι, όμως μέχρι εκεί που τα προβλήματα των άλλων δεν γίνονται και δικά μας και δεν επεμβαίνουμε στη ζωή τους. Το να ανησυχούμε μονίμως για αυτούς, δεν θα τους κάνει δυνατούς ούτε θα τους βοηθήσει να μάθουν από τα λάθη τους για να γίνουν γερά δέντρα (ωωωππ είδες τι έκανα εδώ;)

5.YOUR VIBE ATTRACTS YOUR TRIBE. Εντάξει, εντάξει, αυτή τη συμβουλή δεν την πήρα από κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι σύνθημα της εποχής. Ειλικρινά, μπορώ να πω με βεβαιότητα πια, πως από τη στιγμή που αποφάσισα να είμαι πιο αυθόρμητη, αληθινή και ανοιχτή, είδα πολλούς ανθρώπους να μαζεύονται γύρω μου και να μπαίνουν στη ζωή μου. Το vibe σου έλκει τη φυλή σου, λέει. Τους δικούς σου ανθρώπους. Τους ανθρώπους που σου μοιάζουν σε ό,τι επίπεδο μπορείς να φανταστείς. Δημιουργείς τον μικρόκοσμό σου, δείχνοντας απλώς ποιος είσαι. Με αυτή τη συμβουλή κατά νου έχω δημιουργήσει αυτήν την υπέροχη κοινότητα γύρω από το Athenian GirlOutandAbout, η οποία όσο πάει και μεγαλώνει, αφού τη γνωρίζουν άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, ιδέες και απόψεις. Vibes παντού.



Ποια συμβουλή θα μπορούσες να εφαρμόσεις κι εσύ στη ζωή σου και ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές που σου έχουν δώσει ποτέ; Γράψε μου στα σχόλια από κάτω!



xx
Share:

4 σχόλια :

  1. ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙΣ BOTTOM-UP OXI TOP-BOTTOM: Να και κάτι που λέω και εγώ σε όλη μου τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι η απόλυτη συμβουλή για όλους εμάς που υπεραναλύουμε οποιαδήποτε κίνηση! ;)

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο κείμενο, και πολύ ώριμο! Καλή τύχη στην εξεταστική!
    Άλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε <3

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata