Η συνταγή που έκανε τους πάντες να νομίζουν ότι είμαι μέγας ζαχαροπλάστης

'Ηρθε η ώρα να το παραδεχτώ. Δεν τα πάω και πολύ καλά με την κουζίνα. Τουλάχιστον όχι στο κομμάτι που μαγειρεύω εγώ, γιατί όσον αφορά την κατανάλωση, τα πάω μια χαρά - #sorrynotsorry. Πριν από μερικές εβδομάδες, μέσα στο κλίμα του new years resolutions, αποφάσισα να κάνω το βήμα και να φτιάξω ένα γλυκάκι για να κεράσω για τη γιορτή μου. Προφανέστατα, έψαξα την απλούστερη συνταγή που υπάρχει (μη γίνουμε και ρεζίλι), οπότε βρήκα σε ένα παλιό τετράδιο στο οποίο μαζεύουμε συνταγές, τη συνταγή για τρουφάκια.
Είναι απίστευτα ευκόλη, γρήγορη και το αποτέλεσμα Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο. Όχι μόνο δεν παιδεύτηκα. αλλά βγηκαν τόσο πετυχημένα, που δεν θα πιστέψεις πόσοι μου ζήτησαν τη συνταγή! Αχχχ νομίζουν ότι είμαι τόσο καλή ζαχαροπλάστης.... Ουπς. 



Όπως είπα και πιο πριν, τη συνταγή τη βρήκα σε ένα παλιό τετράδιο, στο οποίο προφανώς εν έχω σημειώσει από πού τη βρήκα.  Όπως και να έχει, αν ξέρεις ποιανού είναι η συνταγή,  ενημέρωσέ με για να προσθέσω την ιδιοφυΐα πίσω από τον λόγο που με θεωρούν πια χρυσοχέρα.  
ΥΛΙΚΆ
200γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. άχνη
1/3 φλιτζ. κονιάκ (μπορείς και μέχρι 1 φλιτζ.)
2 κσ κακάο σκόνη
1 βανίλια
1 φλιτζ καρυδόψυχα
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 πακέτα τρούφα  
Χαρτάκια για τρουφάκια (προαιρετικό)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
Προσθέτεις σιγά σιγά με τη σειρά τα υλικά στο μίξερ και τα αφήνεις να ομογενοποιηθούν. Μετά τα βάζεις με το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (περίπου 6 ώρες). Αν το μίγμα παγώσει πολύ, άφησέ το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να είναι εύκολο να το πλάσεις.
Άδειασε την τρούφα μέσα σε ένα βαθύ πιάτο
Πάρε με το κουταλάκι το γλυκού μια κουταλιά από το μίγμα και πλάσε το στα χέρια σου ώσπου να γίνει μπαλάκι. Έπειτα, κύλισέ το μέσα στην τρούφα.
Αν θες, μπορείς να βάλεις τα τρουφάκια σε χαρτάκια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και να είναι πιο εύκολο να σερβιριστούν.

Έτοιμα!!

Extra tip!
Επειδή η μία δόση δεν βγάζει πολλά, επιχείρησα να κάνω διπλή δόση, όμως οι αναλογίες μάλλον δεν λειτουργούν (ειδικά αν το μίξερ σου δεν αντέχει τόσο μεγάλη ποσότητα βουτύρου για ανακάτεμα, όπως συνέβη με το δικό μου). Ουπς. Καλύτερα λοιπόν, αν θες να έχεις αρκετά τρουφάκια, να φτιάξεις δύο φορές από μια δόση τη φορά.  Δεν παίρνει πολύ χρόνο και είναι σίγουρο ότι θα πετύχει χωρίς να χρειαστεί να προσευχηθείς να μην καεί το μίξερ σου 😆. 

Καλή ζαχαροπλαστική και καλή όρεξηηηηη 

xx
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata