10 items x 10 outfits - Καλοκαιρινές διακοπές 2020

Αν δεν έχεις ξανακούσει το 10x10 challenge, πρόκειται για έναν τρόπο να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη ντουλάπα σου κατά την καθημερινή σου ζωή αλλά και τα ταξίδια σου!

Πέρσι τέτοια εποχή έγραψα ένα αντίστοιχο blogpost, στο οποίο έφτιαξα 10 outfits από 10 τεμάχια, ώστε να τα πάρω μαζί μου στις διακοπές και η όλη διαδικασία μου άρεσε *πολύ*. 

Φέτος, επανέρχομαι με ένα ανανεωμένο 10x10, που θα με βοηθήσει να πακετάρω ακριβώς ό,τι χρειάζομαι για τις διακοπές μου στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, ώστε να αποφύγω να πάρω μαζί μου περισσότερα από ό,τι χρειάζομαι (το να πάρω λιγότερα είναι μάλλον σπάνιο 😅). 

Για να μάθεις περισσότερα για το 10x10 challenge, θα σου τα εξηγήσει όλα η Style Bee εδώ!
Σε αυτό το blogpost θα βρεις
  • Γιατί αξίζει να κάνεις το 10x10 challenge;
  • Με ποια κριτήρια διαλέγω τα 10 τεμάχια; 
  • Ποια 10 τεμάχια που διάλεξα για φέτος;
  • Ποια είναι τα 10 outfits που έφτιαξα;



Γιατί αξίζει να κάνεις το 10x10 challenge;


Καταρχάς, μέσα από το challenge συνειδητοποιείς πως δεν εκμεταλλεύεσαι τα ρούχα σου στον βαθμό που θα μπορούσες. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μην έχεις σκεφτεί πως ένα μπλουζάκι μπορεί να συνδυαστεί με ένα συγκεκριμένο σορτσάκι, με αποτέλεσμα να φοράς ξανά και ξανά τα ίδια σύνολα.

Μιας και μπορείς να δημιουργήσεις καινούρια outfits από κομμάτια που ήδη έχεις στη ντουλάπα σου, αυτό το challenge είναι ιδανικό για να κάνεις μια αποχή από τα ψώνια. Άλλωστε, χρησιμοποιώντας όλα σου τα ρούχα θα καταλάβεις και τι πραγματικά χρειάζεσαι μέσα στη ντουλάπα σου, θα μάθεις το στιλ σου (ή αν το ξέρεις, θα πειραματιστείς περισσότερο) καθώς και τι μπορεί να σου λείπει, με αποτέλεσμα οι επόμενες αγορές σου να είναι πιο στοχευμένες. Τι να το κάνεις το πράσινο μπλουζάκι αν δεν έχεις κάτι να το συνδυάσεις;

Αν κάνεις το challenge για το ταξίδι σου, έχεις χτυπήσει jack pot! Σου υπόσχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο θα δεις το βάρος της βαλίτσας σου να μειώνεται δραματικά, ενώ παράλληλα δεν θα χρειάζεται να διαλέγεις τι θα φορέσεις κάθε μέρα, αφού ό,τι έχεις πακετάρει μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα τεμάχια, σε συνδυασμούς που έχεις τσεκάρει από πριν.




Με ποια κριτήρια διαλέγω τα 10 τεμάχια; 


Πρώτα από όλα, να πω πώς μέσα σε αυτά τα 10 τεμάχια περιλαμβάνονται: μπλούζες, παντελόνια, φορέματα, πανωφόρια και παπούτσια. Δεν περιλαμβάνονται αξεσουάρ όπως: καπέλα, τσάντες και  κοσμήματα. 😉 Οι κανόνες, φυσικά, μπορεί να αλλάξουν ώστε να έρθουν στα μέτρα σου! Για παράδειγμα, στο περσινό blogpost με βόλεψε και πρόσθεσα και ένα σακίδιο μέσα στα 10 τεμάχια.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Θα πας για κλάμπινγκ; Για πεζοπορία; Για να λιώσεις στην παραλία; Ή μήπως για έναν συνδυασμό όλων αυτών; Διάλεξε κομμάτια που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δραστηριοτήτων σου!

ΚΑΙΡΟΣ: Πριν φύγεις, ρίξε μια ματιά στο δελτίο καιρού για τον προορισμό σου και διάλεξε αναλόγως τα ρούχα που θα πάρεις. Όταν πήγαμε στην Αμοργό, έκανα για πρώτη φορά το λάθος να μην ελέγξω τον καιρό, με συνέπεια να μην έχω μια μακρυμάνικη μπλούζα να φορέσω, τη στιγμή που τα βράδια η θερμοκρασία έπεφτε περίπου στους 20 βαθμούς. 😬 Αυτό το λάθος δεν το ξανακάνω.

ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ: Αν αναμένεις να είσαι αδιάθετη κατά τις ημέρες που θα λείπεις, φρόντισε να επιλέξεις ρούχα άνετα και ευρύχωρα, αποφεύγοντας το λευκό σε παντελόνια/ φορέματα/ φούστες.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ: Τα τεμάχια που θα προτιμήσεις είναι καλό να μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς μεταξύ τους, ώστε να έχει νόημα το challenge. Για αυτό, προτιμώ να διαλέγω ουδέτερα χρώματα όπως λευκό, μαύρο και γκρι μεταξύ των οποίων οι συνδυασμοί είναι άπειροι και μπορώ να τους κάνω άφοβα.



Ποια 10 τεμάχια που διάλεξα για φέτος; 

- 4 μπλουζάκια
- 1 σορτσάκι
- 1 μακρύ φόρεμα
- 1 φορμάκι
- 1 μακρύ φόρεμα
- 1 ζευγάρι πέδιλα

Παρατήρησε πως τα χρώματά τους είναι ουδέτερα, ώστε να μπορούν να προκύψουν πολλοί συνδυασμοί! 😇













Ποια είναι τα 10 outfits που έφτιαξα;















Τελικά προέκυψε άλλο ένα outfit, το οποίο τιμούμε όλες μας κάθε καλοκαίρι 😅👇Χρησιμοποίησα το μπικίνι μου, που δεν περιλαμβάνεται στα 10 τεμάχια του challenge, αλλά σίγουρα θα είχα μαζί μου!




Πώς σου φάνηκε το 10×10 μου; Σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις κι εσύ;



xx






Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata