Μια επίσκεψη στο Kitchen Lab 🥞


Ήρθε επιτέλους η μέρα που πήγα στο Kitchen Lab. Το δημιούργημα του Άκη Πετρετζίκη. Του ανθρώπου που με έμαθε να μαγειρεύω. Κατά κάποιον τρόπο. 😅



Πήγα που λες, στο καινούριο παράρτημα στη Γλυφάδα. Τι να πω. Τεράστιος χώρος, άπλετο φως και πολλοί πειρασμοί. ΠΟΛΛΟΙ. ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ.

Η κοιλιά μου έχει ήδη αρχίσει να διαμαρτύρεται τη στιγμή που μπαίνω στο μαγαζί και αντικρίζω τα γλυκάκια πάνω στον πάγκο δίπλα στο ταμείο. Σπιτικά cupcakes, brownies, μπάρες δημητριακών, μπισκότα και γενικά όλα όσα θα μπορούσες να φτιάξεις στο σπίτι σου αλλά είσαι πολύ ακαμάτρα και προτιμάς να δοκιμάσεις από ΤΗΝ πηγή. 



Αφού μελετήσαμε λεπτομερώς τον κατάλογο και όλα τα λαχταριστά πιάτα που ανέγραφε, καταλήξαμε σε δύο σχετικά ασφαλείς επιλογές: Ultimate pancake με καραμέλα φουντουκιού toffee, μπανάνα και μπισκότο και Wrap γαλοπούλας (τορτίγια, καπνιστή γαλοπούλα, mix τυριών, iceberg, καλαμπόκι και μια σος με μέλι, μουστάρδα και μαγιονέζα) συνοδευόμενη από χειροποίητα πατατάκια. Τα λίγο πιο extra πιάτα τα αφήσαμε για επόμενη φορά - #spoileralert.

Λοιπόν. ΛΟΙΠΟΝ.

Το pancake που υπήρχε στο πιάτο μου δεν ήταν αυτό που περίμενα. Γιατί προφανώς περίμενα μια στοίβα από 3-4 pancakes. Όμως όχι. Εδώ μιλάμε για Ultimate pancake: ένα και μοναδικό pancake, αφράτο af, το οποίο αρκεί για να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες για το κλασσικό πιάτο που θα δοκιμάσεις στα περισσότερα μαγαζιά με brunch. Ξέχνα τις στοίβες που ήξερες. ΕΝΑ. Ένα και καλό.



Τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να περιγράψω την επικάλυψη και μου τρέχουν τα σάλια - #firstworldproblems. Εεεμμμ.. ναι. Αν και ήταν γλυκιά και βαριά, δεν μπορούσα να σταματήσω. Αλήθεια. Και ταίριαζε άψογα τόσο με την μπανάνα όσο και με το μπισκότο που τη συνόδευαν. 

Μισό λεπτό να στείλω μήνυμα σε μια φίλη για το πότε μέσα στην εβδομάδα θα ξαναπάμε να γουρουνιάσουμε δοκιμάσουμε.

Ωραία.

Η φίλη που ήταν μαζί μου πήρε την τορτίγια με τη γαλοπούλα και προφανώς μια μπουκιά προοριζόταν για εμένα. Εντάξει, δύο. Επειδή ήταν φοβερή. Αν και η γεύση μου ήταν ακόμα γλυκιά, δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να γευτώ την καταπληκτική σος και την καπνιστή γαλοπούλα. Α και το καλαμπόκι. Μάντεψε τι θα προσθέτω από 'δω και μπρος στις τορτίγιες που φτιάχνω σπίτι. Ναι, καλαμπόκι. Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί;



Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είχα πάει τόσο καιρό στο Kitchen Lab ήταν ότι είχα ακούσει για τον πολύ κόσμο και τις μεγάλες ουρές που δημιουργούνται λόγω του ότι το μαγαζί είναι self-service. Αλλά αυτό είναι κάτι που γίνεται το Σαββατοκύριακο.

Γι' αυτό, εγώ αποφάσισα να πάω Τρίτη, μιας και δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω - #problemsolved. Το μαγαζί δεν είχε τόσο κόσμο και οι παραγγελίες μας ήταν έτοιμες πολύ γρήγορα. Ανέλπιστα γρήγορα τολμώ να πω.



Αν λοιπόν βρεθείς στη Γλυφάδα ή στην Αγία Παρασκευή (εκεί βρίσκεται το πρώτο κατάστημα), βάλε σε προτεραιότητα μια επίσκεψη στο Kitchen Lab. Και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ένα από τα κεράσματα που υπάρχουν εκεί δίπλα στο ταμείο (με ευχαριστείς άλλη φορά).


xx
Share:

2 σχόλια :

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata