Ο απλούστερος τρόπος να οργανώσεις ένα φοιτητικό ταξίδι on budget 🛳️


Hello! Μέσα στο κλίμα των πασχαλινών διακοπών, σκέφτηκα να σου μιλήσω για το πώς οργανώσαμε με την παρέα μου το ταξίδι των… καλοκαιρινών διακοπών γιατί έτσι. Και γιατί όχι; Ως φοιτήτριες, έχουμε ένα συγκεκριμένο budget και σχετικά προκαθορισμένο χρόνο διακοπών εάν λάβουμε υπόψη την εξεταστική- τόσο του Ιουνίου όσο και του Σεπτεμβρίου. Επίσης, έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι όσο πιο νωρίς κλείνεις τα εισιτήρια και τη διαμονή, τόσο πιο εύκολη κάνεις τη ζωή σου και τόσο λιγότερο ελαφραίνει το πορτοφόλι σου… Εδώ, έχω τα βασικά βήματα τα οποία ακολουθούμε πάντα για να οργανώσουμε τις διακοπές μας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ. Αυτό είναι συνήθως το δυσκολότερο βήμα, καθώς οι προορισμοί στην Ελλάδα είναι ΤΟΣΟΙ πολλοί και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Αρχικά, περιοριστήκαμε γεωγραφικά στις Κυκλάδες. Θέλαμε να επισκεφθούμε ένα μέρος στο οποίο δεν είχαμε ξαναπάει (ή τουλάχιστον δεν είχε πάει η πλειοψηφία μας), όπου θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε καινούρια μέρη, να κάνουμε πολλά μπάνια στη θάλασσα αλλά και να ζήσουμε τη νυχτερινή ζωή. Έτσι, καταλήξαμε στην Πάρο, η οποία φαινόταν ο ιδανικός προορισμός και όπου μάλιστα έχω ξαναπάει μια φορά, οπότε ίσως αυτό μας βοηθήσει κάπως. Μετά την Πάρο, αποφασίσαμε να πεταχτούμε και στην Αμοργό, όπου μια φίλη μας έχει σπίτι στο οποίο μπορεί να μας φιλοξενήσει.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Αφότου επιλέξαμε τον προορισμό, αρχίσαμε να αναζητούμε τις δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να κάνουμε εκεί, καθώς και την πρόσβαση σε αυτές, εφόσον δεν θα είχαμε αμάξι. Επομένως, αναζητήσαμε δραστηριότητες και τοποθεσίες που να είναι προσιτές από το τοπικό ΚΤΕΛ. Ακόμη, προσέξαμε και το εύρος των τιμών της κάθε δραστηριότητας, ώστε να έχουμε μια ιδέα για το πού βρισκόμαστε όσον αφορά το budget μας. Με αυτόν τον τρόπο κάναμε ένα πολύ αδρό σχέδιο του τι θα πάμε να κάνουμε εκειπέρα εκτός του να λιώνουμε στην παραλία και να τρώμε, αλλά και υπολογίσαμε πόσες μέρες θα είναι αρκετές (καταλήξαμε στις 4 για το κάθε νησί).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Εφόσον πια γνωρίζαμε πόσες μέρες θα αφιερώσουμε στο νησί, είχε έρθει η ώρα να διαλέξουμε τις ημερομηνίες. Πρώτα, ελέγξαμε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εξεταστικών των σχολών μας, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα έχουμε τελειώσει και μάλιστα αφήσαμε και μια εβδομάδα κενή στο ενδιάμεσο, για κάθε ενδεχόμενο. Έπειτα, ελέγξαμε τις ημέρες των δρομολογίων, προκειμένου να μπορούμε πράγματι να φτάσουμε/φύγουμε στα νησιά εκείνες τις μέρες του Ιουλίου. Μια καλή συμβουλή είναι η αναζήτηση εισιτηρίων να γίνεται ιδιωτικά (InPrivate) αφού πολλοί (και μεταξύ τους και εγώ) έχουν παρατηρήσει πως όσο περισσότερο ψάχνεις εισιτήρια ή καταλύματα όταν δεν αναζητείς ιδιωτικά, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι εμφανιζόμενες τιμές. Σας ευχαριστώ, cookies.

ΔΙΑΜΟΝΗ. Γνωρίζοντας, πια τις ακριβείς ημερομηνίες, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε κατάλυμα για την Πάρο (όπως ξαναείπα θα φιλοξενηθούμε την Αμοργό). Αρχίσαμε με ξενοδοχεία και ξενώνες και συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε και την επιλογή του Airbnb στην περίπτωση που δεν βρίσκαμε τίποτα στις δύο προηγούμενες κατηγορίες.  Και πάλι, η αναζήτηση έγινε InPrivate, προκειμένου να μην εκτοξευθούν οι εμφανιζόμενες τιμές. Ένα καλό μέρος να ψάξεις πού θα μείνεις είναι προφανώς το Booking, όμως αυτό δεν περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία. Εκνευριστικό, έτσι; Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, αυτό που κάναμε ήταν να ψάξουμε πάνω στον χάρτη της Google την περιοχή στην οποία θέλαμε να μείνουμε, αφού πρώτα επιλέξαμε να εμφανίζονται τα ξενοδοχεία πάνω στον χάρτη. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσα περισσότερα υπάρχουν σε σχέση με αυτά που θα βρεις στο Booking! Τελικά, η μέθοδος που μας έσωσε ήταν και αυτή που σου προτείνω ανεπιφύλακτα: να εκμεταλλευτείς κάθε γνωριμία σου. Κάπως έτσι, βρήκαμε το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουμε: από γνωστή μας. Και μάντεψε: το ξενοδοχείο αυτό ΔΕΝ υπήρχε στο Booking. Σοκ. Κάπως έτσι, βρεθήκαμε να πληρώσουμε 90 ευρώ/βραδιά τη στιγμή που ό,τι άλλο είχαμε βρει μέχρι και εκείνη τη στιγμή κυμαινόταν σε τιμές άνω των 100ευρώ/βραδιά. Τέλεια.

Έχεις άλλα tips για το πώς να οργανώσεις ένα φοιτητο-ταξίδι on budget?





xx
Share:

Δημοσίευση σχολίου

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata