Στο blogpost "Τι άλλαξα στο bullet journal μου για τον Σεπτέμβριο" μίλησα για τα trackers και το πόσο πολύ με έχουν βοηθήσει να παρακολουθήσω διάφορα σημεία στη ζωή μου τα οποία θα ήθελα να βελτιώσω. 😄
Στο σημερινό blogpost, σκέφτηκα 💡 να σου δώσω μερικές παραπάνω ιδέες για trackers που θα μπορούσες να προσθέσεις κι εσύ στο bullet journal σου ή ακόμα και να φτιάξεις σε ένα φύλλο χαρτί, αν δε χρησιμοποιείς bullet journal!✌
Συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις 8 ιδέες για trackers που θα σε εμπνεύσουν! 👇👇
Mood Tracker
Όπως είπα και σε εκείνο το post, ενα mood tracker παρακολουθεί τα συναισθήματα και τις διαθέσεις μας στο πέρασμα των ημερών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θες να βρεις ένα μοτίβο ως προς το τι είναι αυτό που σε ανεβάζει αλλά και για να έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα βήμα πίσω και να συνηδειτοποιείς τι νιώθεις στο τέλος της ημέρας.
Habit Tracker
Ενας ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις και να προσκολληθείς σε μια συνήθεια είναι να βάλεις ένα challenge στον εαυτό σου να την υλοποιείς κάθε μέρα! Αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα του habit tracker: να σε παρακινεί να σβήνεις την κάθε μέρα που κατάφερες να ολοκληρώσεις την επιθυμητή συνήθεια, όπως η γυμναστική, η υγιεινή διατροφή ή το αρκετό νερό.
Σειρές
Εκτός από τη λίστα που μπορείς να αφιερώσεις στις σειρές που θες να δεις, μπορείς να φτιάξεις κι ένα tracker στο οποίο να διαγράφεις κάθε επεισόδιο που βλέπεις! Κυκλοφορούν πολλά τέτοια στο Pinterest με τα αγαπημένα μου να είναι αυτό , αυτό και αυτό.
Ώρες στο κινητό
Μέσα στην προσπάθεια πολλών από εμάς να μην σπαταλάμε τόσο χρόνο μπροστά στην οθόνη του κινητού μας, το να παρακολουθείς πόσες ώρες πέρασες στα social media ή γενικά στο κινητό, θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις. Πόσες ώρες πάνε χαμένες εκεί, με αποτέλεσμα να λες: δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα όλη μέρα!
Διάβασμα
Στην τρίτη Λυκείου (άγνωστο το γιατί) αποφάσισα να καταγράφω πόσες ώρες αφιέρωνα για να διαβάσω το κάθε μάθημα από τα τέσσερα που θα έδινα στις Πανελλήνιες. Τελικά παρατήρησα πως αυτό με διευκόλυνε να κρατάω μια ισορροπία όχι μόνο μεταξύ των μαθημάτων αλλά και των ωρών που αφιέρωνα σε αυτά σε σχέση με τον χρόνο που αφιέρωνα στον εαυτό μου, κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να με ταρακουνήσει, εκτός κι αν το έβλεπα γραμμένο στο χαρτί.
Στο τέλος του κάθε μήνα, υπολόγιζα το σύνολο των ωρών που είχα αφιερώσει για το κάθε μάθημα και τις μετέτρεπα σε ποσοστά και έπειτα σε ένα γράφημα πίτας στο κάτω μέρος της σελίδας για να έχω ένα πιο οπτικοποιημένο συμπέρασμα (ναι, ήμουν, είμαι και θα είμαι φυτουλάκι 😁)
Ύπνος
Αν και για εμένα προσωπικά δεν είναι θέμα προτεραιότητας, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρακολουθούν τη διάρκεια αλλά και την ποιότητα του ύπνου τους. Σε αυτό μπορείς να έχεις για βοήθεια και το smart watch σου, αν και η προσωπική άποψη για το πώς κοιμήθηκες δεν είναι κακή.
Μερικά sleep trackers που θα σε εμπνεύσουν είναι αυτό, αυτό και αυτό !
Social media
Στην περίπτωση που ασχολείσαι με τα social media και θέλεις να παρακολουθήσεις την πρόοδο του λογαριασμού σου εκεί, υπάρχουν άπειρες ιδέες για social media trackers εκεί έξω! Μπορείς να καταγράψεις τους νέους followers, τον αριθμό των συνολικών σου followers, ποια post πήγαν καλύτερα από άλλα καθώς και ιδέες για περιεχόμενο στο μέλλον!
Μια άλλη ιδέα, αντί να καταγράφεις ανά κάποιο χρονικό διάστημα το πώς πηγαίνουν τα νούμερα στα social media σου, είναι να σημειώνεις πότε κατάφερες κάποιον αντίστοιχο στόχο, όπως οι 1000 followers ή τα 500 likes! 😉
Για ιδέες ρίξε μια ματιά εδώ!
Έξοδα
Νομίζω καταλαβαίνεις τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου!
Περίοδος
Ως άτομο που για πολλά χρόνια δεν είχε σταθερό κύκλο, με βοήθησε πολύ να έχω ένα μέρος αφιερωμένο για αυτόν τον σκοπό!
Πάντως πέρα από τη πλάκα, τουλάχιστον εμένα, ο πρώτος λόγος που με έκανε να μπω στην διαδικασία του buju ήταν κυρίως τα trackers. Για να ξέρω που πατώ και που βρίσκομαι. Ειδικά αν είσαι άτομο που τα "απλά" βαριέσαι να τα κάνεις είναι πολύ βοηθητικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως! Και είναι πολύ χρήσιμα ειδικά όταν θες πραγματικά να ξεκινήσεις μια συνήθεια!
Διαγραφή