Ξεκίνησα ένα 90-day challenge! 💪


Πριν από μερικές μέρες είδα στο YouTube αυτό το vlog του Alfie Deyes (aka Pointless Blog), τον οποίο ακολουθώ εδώ και πάνω από 3 χρόνια (γουάου). Ο Alfie, λοιπόν, και η παρέα του αποφάσισαν να κάνουν έναν διαγωνισμό μεταξύ τους για να δουν ποιος θα καταφέρει να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα του μετά από 90 μέρες.

Αυτή η ιδέα με ενέπνευσε πολύ ειδικά μέσα σε μια περίοδο που έχω παραμελήσει την υγιεινή διατροφή και πηγαίνω στο γυμναστήριο μόνο όταν δεν βρίσκω καλή δικαιολογία για να το αποφύγω μια φορά την εβδομάδα. Εξάλλου, το καλοκαίρι έρχεται και αν θέλουμε να χωρέσουμε στα περσινά μαγιό, η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει!

Αν και η παραπάνω παρέα το έχει πάρει πολύ θερμά και ο καθένας έχει στόχο να φτάσει σε αποτέλεσμα καλύτερο από τους υπόλοιπους, εγώ ξεκινώ αυτή τη δοκιμασία με τον εαυτό μου, προκειμένου να βελτιώσω την υγεία μου και τη σωματική μου κατάσταση. Ο στόχος είναι να βγω από την νοοτροπία «δεν πειράζει θα πάω αύριο γυμναστήριο» ή «θα πάω με το αμάξι» ή μια ακόμα σοκολάτα με κομματάκια μπισκότου δεν θα βλάψει κανέναν» και να μπω στη διαδικασία να αθλούμαι και να τρέφομαι πιο σωστά.

Επομένως, οι κανόνες που έχω θέσει για το δικό μου 90-day challenge είναι:

-       μία ώρα γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα

-       μία ώρα περπάτημα 1 φορά την εβδομάδα

-       2-3 φρούτα την ημέρα

-       σαλάτα με το μεσημεριανό όσο το δυνατόν περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα

-       8-10 ποτήρια νερό καθημερινά (το πιο εύκολο για έναν νεροφίδα σαν εμένα)

-       γλυκό 1 φορά την εβδομάδα

Μαζί με τις παραπάνω υγιεινές συνήθειες θα προσθέσω επίσης και τις 8 ώρες ύπνου, κάτι που έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι είναι το ιδανικό για εμένα (πόσες ώρες χρειάζεσαι εσύ;).

Επειδή 90 μέρες είναι 3 μήνες και 3 μήνες δεν είναι παίξε γέλασε, έχω ορίσει ότι θα δικαιούμαι το πολύ μια cheat day την εβδομάδα. Περισσότερες από μία cheat days ανά εβδομάδα θα προστίθενται στο τέλος του challenge και άρα αυτό θα ξεπεράσει τις 90 μέρες αν έχω στο μεταξύ καταφέρει να τις φτάσω.

Επίσης, θα εξαιρούνται οι μέρες που βρίσκομαι σε ταξίδια, καθώς τότε η υγιεινή διατροφή και η άθληση είναι μάλλον αδύνατες. Κρίμα. Πολύ κρίμα. 😂

Να μη λέμε και ότι θέλουμε, γενικά κάνω υγιεινή ζωή. Ωστόσο, μια τέτοια δοκιμασία θα μου δώσει μερικά κίνητρα ακόμη για να φροντίσω το σώμα μου και να νιώθω υγιής. Οι μέρες είναι σίγουρα πολλές, όμως είμαι αισιόδοξη στο ότι από ένα σημείο και μετά θα γίνει συνήθεια και δεν θα το καταλαβαίνω πια.  



Και… μόλις συνειδητοποίησα ότι όταν και εάν με το καλό τελειώσει το challenge, το ημερολόγιο θα γράφει 15 Ιουνίου. WHAAAAT??

Εμ.. ναι…

Το challenge το ξεκίνησα Κυριακή 17/3/2019 (όποιος είπε «από Δευτέρα ξεκινάμε» δεν το έκανε ποτέ) οπότε σήμερα Δευτέρα βρισκόμαστε στην ΗΜΕΡΑ 2.

Μένουν άλλες 88. Αμήν.

Θα ανεβάζω συχνά updates για το πώς (και βασικά ΑΝ) τα καταφέρνω στα Instagram stories μου και στο μηνιαίο μου newsletter, οπότε ακολούθησε με για λίγο motivation!

Δεν έχω ξανακάνει ποτέ κάτι με τόσο μακροχρόνιο τέρμα, οπότε ελπίζω να μην τα παρατήσω σύντομα! 😅



xx


Share:

2 σχόλια :

  1. Καλή τύχη! Το θέμα είναι να προσπαθήσεις, κι ακόμα κι αν κάπου δεν τα πας τόσο καλά, να επανορθώσεις την επόμενη μέρα. Άλλωστε είναι τρόπος ζωής!
    Άλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Έχεις δίκιο, θα γίνει τρόπος ζωής! <3

      Διαγραφή

Designed by OddThemes | Edited by BwithRenata